2023 kuulumisia

07.07.2023

Päätin jälleen lakkauttaa nämä kotisivut, koska en vaan saa aikaiseksi niitä päivittää. Näin kuitenkin, että kävijöitä on aivan mukavasti siitä huolimatta ja kun nämä kerta on tehty, niin olkoot vielä :) Ehkä vielä joskus innostun näitä aktiivisemminkin päivittämään, esimerkiksi seuraavan koiran myötä. Pentukuumetta alkaa jo vähän olla ilmassa, mutta vielä on nuo kolme koiraa ja neljäs ei vain mahdu sekaan. Varmaan pennun hankinta tulee kuitenkin vuoden-kahden sisään ajankohtaiseksi.

Koirarintamalla on vietetty aikalailla hiljaiseloa. Ruuti leikkautettiin viime syksynä ja Mintalla kun on lääkitys, niin ne eivät saa enää osallistua näyttelyihin. Vinhan kanssa käytiin muutama koe viime syksynä ja metsällä se, mitä ehdittiin, mutta oma koulu & työ haittasi harrastuksia aika paljon. Samalta näyttää tuleva syksy uuden työn myötä, mutta onneksi on vain yksi koira toistaiseksi, mitä kuljettaa metsällä.

Vinhan kanssa käytiin pitkästä aikaa peräti kolmessa näyttelyssä alkuvuonna. Menestys oli nousujohteista, sillä Kajaanin KV:sta tuli EH1, Kajaanin erkkarista (81 pohjista!) ERI2 SA ja lopulta Vaasan KV:sta ERI1 SA PN1 VSP ja ensimmäinen CACIB! :)

Vaasan näyttelystä saatiin myös vähän ikävämpi tuliainen, kennelyskä. Kerta se on ensimmäinenkin meidän taloudessa 27 vuoteen! Pitkä itämisaika (8-10vrk) venytti tautia meidän koirilla ikävän pitkästi, mutta onneksi ei jäänyt välistä kuin Vinhan luonnetesti ja Erämessut, kun pidettiin karanteenia reilusti. Vinha tosiaan sairastui ensimmäisenä ja taudin alku olikin ärhäkkä, mutta helpotti nopeasti. Seniorit ehtivät syödä hunajaa ennaltaehkäisyyn viikon ajan (eläinlääkärin vinkki) ja kenties sen ansiosta saivat huomattavasti lievemmän taudin. Toki niillä on saattanut olla myös parempi vastustuskyky iän puolesta, mutta toisaalta Vinha oli viimeisimpänä rokotettu. Tauti kyllä jännitti etenkin Mintan osalta, mutta sillä tauti oli kaikkein helpoin onneksi!

Vinhan pennut täyttivät alkukesästä vuoden ja kaikille kuuluu hyvää! Metku vasemmalla on kunnostautunut jo pienpetojahdissa ja muutenkin riistaverta tuntuu kaikilla olevan. Mihkan (keskellä) kanssa pyörähdettiin jo ensimmäinen näyttelykin ja junnuluokasta tuli tulokseksi EH3 ja hyvä arvostelu. Seuraavan kerran Mihka ja Tiltu (Minttu oikealla) pyörähtää kehässä elokuussa. Mukavan luonteisia ovat kaikki pennut ja innolla odotan, mitä niistä kuuluu tulevana syksynä, kun pääsevät tositoimiin :)

Mukavaa kesää ja syksyn odotusta kaikille!

© 2020 HeiniLe | Kuvien luvaton käyttö ehdottomasti kielletty
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita